20 augustus 2024

Huuskes rijdt met elektrische vrachtwagen vanuit Beuningen

Sinds begin augustus rijdt Huuskes met een elektrische vrachtwagen vanuit de vestiging in Beuningen. Het is al de vierde elektrische vrachtwagen voor deze leverancier van eten en drinken voor de zorg en bedrijfscatering. 

Huuskes Huuskes

Eind 2022 ging de eerste elektrische vrachtwagen rijden voor Huuskes. Chauffeur Michel: “De elektrische vrachtwagen is veel stiller, waardoor het veel ontspannender rijdt dan in een diesel.” En dat merken de chauffeurs zeker na een lange dag rijden. Chauffeur Hanz: “Ik kom nu veel uitgeruster thuis en tijdens het rijden hoeft de muziek ook niet meer zo hard. Ik vind het geweldig rijden!”

Stil

Dat de elektrische vrachtwagens zo stil zijn, is niet alleen fijn voor de chauffeurs, maar ook voor de omgeving. “Wij beginnen vaak al om 4 uur ’s nachts, om de eerste levering van 5 uur te bezorgen. Dan is het voor onze klanten natuurlijk heel fijn dat er niet zo veel geluid is. Zeker omdat we vaak leveren tot in de koelkast.” De langste route die een van de elektrische vrachtwagens nu rijdt, is 220 kilometer. Met de actieradius van 330 kilometer redt de truck dat makkelijk. En sinds begin augustus rijdt Huuskes met een vierde elektrische vrachtwagen, vanuit de vestiging in Beuningen.

Zero-emissiezones

“Op het gebied van duurzaamheid zijn we enorm trots op de elektrische trucks”, vult logistiek planner Danny aan. “Van december 2022 tot midden oktober 2023 hebben we al ruim 20.000 kilo CO2-uitstoot bespaard. Natuurlijk doen we dit vanuit onze eigen motivatie om als bedrijf steeds meer te verduurzamen. Een andere belangrijke beweegreden is de komst van zero-emissiezones.” Vanaf 1 januari 2025 gelden er zero-emissiezones in Nijmegen en ruim tien andere Nederlandse steden. Je kunt deze zone niet zomaar in met een bestel- of vrachtwagen die rijdt op benzine, diesel of LNG. Elektrische bestel- en vrachtwagens zijn wel toegestaan in de zero-emissiezones. Danny: “Bedrijven die niet investeren in elektrische voertuigen kunnen gebruikmaken van goederenhubs die emissievrij bezorgen in zero-emissiezones. Dat willen we als Huuskes niet. Want alleen door onze bezorgingen zelf te blijven uitvoeren, kunnen we de persoonlijke service en dienstverlening blijven garanderen die wij belangrijk vinden.”

Bron: Huuskes

Gratis advies op maat

Wil je net als Huuskes je transport verduurzamen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Of heb je juist heel specifieke vragen over de inzet van elektrische trucks, subsidies en laadinfrastructuur? De logistiek makelaars van Slim & Schoon Onderweg adviseren je er graag over. Ons advies is gratis en op maat. Neem contact op met: