05 september 2024

Extra geld voor subsidies emissieloze trucks en emissieloze bestelwagens

Het Rijk heeft extra geld beschikbaar gesteld voor de subsidies SEBA en AanZET. Voor de aanschaf of lease van een emissieloze bestelwagen bedraagt het subsidiebudget SEBA 30 miljoen euro extra. Voor de aanschaf of lease van een emissieloze vrachtwagen bedraagt het subsidiebudget 22.228.000 euro extra.

Elektrische truck en elektrische bestelauto Elektrische truck en elektrische bestelauto

SEBA voor emissieloze bestelwagens

De subsidie SEBA, voor elektrische of waterstofbestelwagens, kun je nu al aanvragen. Dat kan dit jaar voor het laatst, dus mis deze kans niet! De subsidie bedraagt maximaal 5.000 euro per bestelauto, tot een maximaal percentage van de netto catalogusprijs. Zorg dat je een niet-definitieve koop- of financial leaseovereenkomst hebt afgesloten op het moment dat je de subsidieaanvraag indient. Deze moet een bepaling hebben waarin staat dat de overeenkomst op een latere datum pas definitief is.

Lees meer over deze subsidie SEBA

AanZET voor emissieloze trucks

De subsidie AanZET, voor elektrische of waterstofvrachtwagens, kun je aanvragen van 1 tot 8 oktober 2024. De kans is groot dat het budget al na 1 dag op is, dus vraag de subsidie als het even kan al op de eerste dag aan. Hoe groot het subsidiebedrag is, hangt af van de voertuigcategorie en het type organisatie. Zo geldt voor een N2 bakwagenchassis groter dan 4.250 kg voor een grote onderneming een subsidiebedrag van maximaal € 7.500. En voor een N3 trekker voor een kleine onderneming en non-profitinstelling bedraagt het subsidiebedrag maximaal € 115.200. Zorg dat je een niet-definitieve koop- of financial leaseovereenkomst hebt afgesloten op het moment dat je de subsidieaanvraag indient.

Lees meer over deze subsidie AanZET

Gratis advies op maat

In de regio Arnhem-Nijmegen hebben al vele bedrijven gekozen voor elektrische bestel- en vrachtwagens. Lees bijvoorbeeld over de ervaringen van Unica, DFDS en Huuskes. Wil je ook je wagenpark elektrificeren, maar weet je niet goed waar te beginnen? Of kun je concrete adviezen gebruiken, bijvoorbeeld als het gaat om de beschikbare modellen elektrische bestelwagens en elektrische vrachtwagens of over aan te leggen laadinfra? De logistiek makelaars van Slim & Schoon Onderweg helpen je graag. Ons advies is gratis en op maat:

  • Mark Luikens | m.luikens@gelderland.nl  | 06-511 65 781
  • Christiaan Zweers | c.zweers@gelderland.nl  | 06-218 10 121